2017-2017 Teog Zor mu Olacak?

2017-2018 teog zor mu olacak kolay mı

2017-2018 eğitim öğretim yılında TEOG sınavına girecek olan Ortaokul 8.sınıf öğrencileri merakla teog sınavının nasıl olacağını, teog zor mu yoksa kolay mı olacağını merak ediyor. Her yıl 8.sınıflara 1.dönemde ve 2.dönemde yapılan TEOG sınavında bu yıl ilk kez klasik açık uçlu sorular sorulacak ve öğrenciler sınavın zor olacağını düşünüyor. E-OkulMEB.Com sitesi olarak bu sene teog sınavına girecek olan öğrenciler için bu yazıyı hazırladık. Bakalım teog zor mu olacak kolay mı?

Teog Zor mu Olacak Kolay mı?

Her yıl aynı soru soruluyor teog zor mu olacak ve her yıl yapılan teog sınavlarının ardından çok kolay olduğu ifade ediliyor. Bu sene teog sınavlarında ilk kez açık uçlu sorular çıkacağı için teog sınavlarının zor olacağını, geçen yıl olduğu gibi binlerce birinci çıkmayacağı konuşuluyor. Peki açık uçlu teog soruları zor mu olacak?

Teog’da açık uçlu sorular öğrencilerin en çok merak ettiği konu. Açık uçlu soru sayısı 8 tane olacak. Yani her dersten 1 ve 2 soru açık uçlu olacak. Örneğin matematik sınavında 2 tane açık uçlu soru olacak. Toplam 20 soruluk bir teog sınavında 2 tane açık uçlu soru durumu nasıl değiştirir? Elbette yanlış yapan sayısı artacaktır çünkü açık uçlu sorularda testte olduğu gibi kolaylık sağlayan şıklar olmayacak. Bu nedenle yapan sayısı az olacaktır. Ama şu da bir gerçek ki bu sene ilk kez açık uçlu sorular olacağı için biraz daha kolay sorulabilir. Çünkü ilk kez olacağı için ilk sınavda kolay sorular gelecektir.

Size önerimiz teog sınavlarının en zoruna kendinizi hazırlamanız fakat şunu unutmayın ki iyi hazırlanan öğrenci için teog o kadar da zor olmayacaktır. her yıl olduğu gibi bu yıl da her testte 1-2 zor soru olması normal. Bu nedenle teog sınavının zorluğu ile ilgili düşünmeye gerek yok, teog konularına iyi hazırlanın okuldaki yazılı sınavınızdan daha kolay bir sınav olacaktır.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

2017-2018 TEOG sınavı sizce zor mu olacak? Sizce teog sınavında açık uçlu yani klasik soruların olması sınavı zorlaştırır mı? Bu konuda düşüncelerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz…

Teog Açık Uçlu Sorular için TIKLA >>>

Teog Soruları Çözmek için TIKLA >>>

3 YORUMLAR

  1. bence zorda olabilir kolayda ama kolay olsa bile illa zor soru olur. bizim yapmamız gereken bunları duşunmeyip sıkı çalışmak zaten zorda olsa kolayda olsa rahatlıkla çözeriz ve stres yapmaya gerek yok şansımıza da ilk defa açık uçlu soru olan teoga gircez ilk defa soracakları için belki de kolay olur. herkese başarılar allah yardımcımız olsun.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here