2017 Teog Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2017 teog tercih sonuçları ne zaman

2017 teog tercihleri 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılmaya başlandı. 25 lise tercihi yapan öğrenciler teog tercih sonuçları ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Hani liseyi kazandığınızı nereden öğreneceksiniz? İşte 2017 teog tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih…

2017 teog tercih sonuçları ne zaman

Teog Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2017 teog tercih sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler teog yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte hangi liseyi kazandığını öğrenecek.

Teog Tercih Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

Teog yerleştirme sonuçları 11 ağustosta açıklanacak. Peki öğrenciler teog sonuçlarına nereden bakacaklar, hangi liseyi kazandığını nereden öğrenecek. Teog tercih sonuçları e-okul.meb.gov.tr sitesinden açıklanacak. Adaylar T.C. Kimlik No ve Doğum Tarihleri ile teog sonuçlarını öğrenebilecekler.

Hangi liseyi kazandığını, hangi liseye yerleştiğini merak eden öğrenciler 11 Ağustos’a kadar beklemek zorundalar. 11 Ağustos günü 25 okul tercihinden en uygun olanına yerleşecekler ve önümüzdeki yıl bu liseye devam edecekler. Peki hiç bir okula yerleşemeyen, hiç bir liseyi kazanamayan öğrenciler ne yapacak?

Hiç Bir Okulu Kazanamadım Ne Yapmalıyım?

teog sonuçlarının açıklanması ile hiç bir okulu kazanamayan yani hiç bir liseye yerleşemeyen öğrenciler teog nakilleri ile yeniden başvuru yapabilecek. 3 kez teog nakil başvuru hakkı bulunuyor. Bu nakillerde de hiç bir okula yerleşemediyseniz ilçelerde kurulacak komisyonlara başvurmanız gerekiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığınız başvuru sonrası yine bir tercih hakkınız olacak ve ilçenizdeki okullara yerleştirilmeye çalışılacak. Eğer bu aşamada da hiç bir okula kaydınız yapılamazsa açık öğretim lisesine başvuru yapmanız gerekiyor…

Teog Sonuçları Sonrasında Okul Değiştirmek?

Teog sonuçları açıklandıktan sonra yerleştirildiğiniz yani kazandığınız okulu değiştirebilmeniz için 3 kez nakil başvurusu hakkınız bulunuyor. 3 kez teog nakil başvurusunda bulunabilirsiniz. Nakillerde eğer tercihinizdeki okula çıkarsa yeni eğitim öğretim yılında o okula devam edeceksiniz.

2017 Teog Nakil Başvuruları Ne Zaman?

1.TEOG Nakilleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında
1.TEOG Nakil Sonuçları 21 Ağustos 2017

2.TEOG Nakilleri 21-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında
2.TEOG Nakil Sonuçları 28 Ağustos 2017

3.TEOG Nakilleri 28 Ağustos 6 Eylül 2017 tarihleri arasında
3.TEOG Nakil Sonuçları 8 Eylül 2017 

Lise 1 de Nakil Var mı?

Evet liseye devam ederken yani 1.sınıf sonunda yada 2. veya 3.sınıfta da nakil başvurusu yapılabiliyor. Elbette nakilde teog puanları ile nakil başvurusu yapabiliyorsunuz. Tabi bir de istediğiniz okulun kontenjan sayısı da önemli… Lise nakilleri için e-okul sitesini takipte kalın…

2017 teog tercih sonuçları ile ilgili sorularınızı bekliyoruz. Aşağıdan yorum bölümünden düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Teog sonuçları için TIKLA >>>

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here