5.Sınıf Bursluluk Sınavı Soruları 2017

2017 PYBS(Bursluluk Sınavı) 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 14.00 da yapılacak. Bursluluk sınavlarına ortaokul 5.sınıflar ile 6.7.9.10 ve 11.sınıflar girecekler. Sınavda 5.sınıflara 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Sınavdan çıkan 5.sınıflar soruları ve cevap anahtarını merak ediyor. İşte 5.sınıf bursluluk sınavı soruları 2017…

5.sınıf bursluluk sınavı soruları 2017

Bu sene ilk kez bursluluk sınavına girecek olan ortaokul 5.sınıflar sınavda başarılı olup olmadıklarını sınavdan sonra yayımlanacak olan soru ve cevap anahtarını kontrol ederek öğrenmek isteyecekler. İlk kez girdikleri  PYBS devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavında sitemizden daha önce verdiğimiz bursluluk konuları ve soruları ile hazırlanan öğrenciler için sınavdan sonra da 10 Haziran 2017 PYBS bursluluk sınavı sorularını ve cevaplarını buradan yayınlayacağız…Aşağıdaki linkten soruları cevap anahtarını sınavdan sonra indirebileceksiniz…

5.sınıf Bursluluk Sınavı Soruları 2017

5. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız.

5. Sınıf B Kitapçığı için tıklayınız.

6. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız.

6. Sınıf B Kitapçığı için tıklayınız.

7. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız.

7. Sınıf B Kitapçığı için tıklayınız.

9-10-11. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız.

9-10-11. Sınıf B Kitapçığı için tıklayınız.

Hazırlık Sınıfı A Kitapçığı için tıklayınız.

Hazırlık Sınıfı B Kitapçığı için tıklayınız.

5.SINIF PYBS TÜRKÇE SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

SORU 1: Altı çizili sözcüğün eş anlamlısı yoktur?
CEVAP: D) Taşlar değil… ( taşlar kelimesinin eş anlamlısı yoktur)

SORU 2: Kenarında doğdum büyüdüm… dizelerinde altı çizili sözcüklerden birine ait değildir?
CEVAP: A) Bir kimsenin veya bir başka canlının…

SORU 3: Aşağıdakilerden hangisinde hava kelimesi mecaz anlamında kullanılmıştır?
CEVAP: C) Onu kendi havasına bırakırsak bu işler bitmez

SORU 4: Mükemmel bir tırmanıcı olan koalalar, … boş bırakılan yere hangisi getirilirse sorusunun cevabı
CEVAP: C) Çok sık

SORU 5: Korku olmasaydı atalarımız tehlikeden … altı çizili sözün cümleye kattığı aşağıdakilerden hangisidir?
CEVAP: B) Bir şey yapamaz hale gelmek

SORU 6: Atasözlerden hangisi tutumlu olmayı öğütlemektedir?
CEVAP: A) Ayağını yorganına göre uzat

SORU 7: Neden Sonuç ilişkisi vardır?
CEVAP: D) Hasat mevsimi geldiği için köyüne gitti

SORU 8: Numaralı sözcüklerden cümle oluşturma sorusunun cevabı
CEVAP: B) 2-5-1-3-4

SORU 9: Numaralandırılmış cümlelerden hangisinde öznel yargı içermektedir?
CEVAP: B) 2

SORU 10: Numaralandırılmış cümlelerden hangisi metnin anlam bütünlüğünü bozmaktadır?
CEVAP: C) 3

SORU 11: Parçada hikaye unsurlarından hangisi yoktur?
CEVAP: A) Zaman

SORU 12: Tarım ürünlerinin zarar görmemesi için… metnin konusu aşağıdakilerden hangisidir?
CEVAP: B) Tarım ilaçlarının insan sağlığına etkisi

SORU 13: Yağmur başladığı için piknik yapan çocuklar gölün yakınındaki kulübeye sığındı. 
CEVAP: B) Nasıl

SORU 14: Minyatüre taslak çizerek başlanır… Minyatür sanatının hangi yönü üzerinde durulmaktadır?
CEVAP: A) Yapılışı

SORU 15: Fatih’te bütün kaldırımcılık tarihi… 
CEVAP: C) Betimlemeye başvurulmuştur

SORU 16: Aziz Sancar, temel tıp eğitimini Türkiye’de aldı…
CEVAP: A) İlk ve ortaöğrenimini nerede  tamamlamıştır?

SORU 17: Artık benim de bir kardeşim var… şiirde hakim olan duygu.
CEVAP: D) Kardeş sevgisi

SORU 18: Su topu oyun sahası 20×30 metredir… su topu oyunu ile ilgili soru.
CEVAP: B) Kaç kişi ile oynandığına

SORU 19: Hayattan tat almak istiyorsanız bol bol temiz…
CEVAP: C) Olumlu düşünmeyi yaşam tarzı haline

SORU 20: Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
CEVAP: D) Yaz tatilinde arkadaşlarımla arapça öğrenmeye gideceğiz.

SORU 21: Noktalama işaretleri sorusu
CEVAP: A) (,) (?)

SORU 22: Sevinç Hanım bu sabah muhteşem bir kahvaltı hazırlamıştı. 
CEVAP: D) 4

SORU 23: Altı çizili sözcük eylemin nasıl yapıldığını belirtmektedir?
CEVAP: C) Askerler arazide sürünerek ilerliyor.

SORU 24: Biten bir eylemi ifade etmektedir. 
CEVAP: C) Eski dostumun yanına uğrayıp acı bir kahvesini içtim.

SORU 25: Hayvanlar alemi ilginç canlılara… altı çizili sözcük 
CEVAP: A) 1-İlginç

5.SINIF PYBS MATEMATİK SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

SORU 1: 3 Tam 2/5 sayısının ondalık gösterimi
CEVAP: 3,4
ÇÖZÜM: 3X5=15 15+2=17 17/5= 3,4

SORU 2: 30 Kişilik bir sınıfın 1/5 i Matematik, 1/6 sı Fen, 3/10 ingilizce geri kalan ise Türkçe. Türkçe kursuna giden öğrenci sayısı
CEVAP: A) 10
ÇÖZÜM: 30’un 1/5’i 6 eder(Matematik), 30’un 1/6’sı 5 eder(Fen), 30’un 3/10’u 9 eder(İngilizce), Toplar ve 30 dan çıkartırsak, 6+5+9=20 30-20=10 Türkçe kursuna giden

SORU 3: Adem Beyi’in hastanede yaptırdığı kan testinde sorusunun cevabı
CEVAP: B) 4,75
ÇÖZÜM: 11,5 – 6,75 = 4,75 çıkar( 11,5=>11,50 şeklinde yazılacak)

SORU 4: Aşağıdakilerden hangisi 3/15 kesrine denktir.
CEVAP: A) 5/25
ÇÖZÜM:  3/15 kesri 0,2 eder, 5/25 de 0,2 eder

SORU 5: Kareli zeminde verilen A noktası başlangıç noktası…
CEVAP: B) P ile T
ÇÖZÜM: A ve P, T noktaları ile çizilen üçgen geniş açılı üçgendir.

SORU 6: 35A,21B ondalık gösteriminde … A + B kaçtır?
CEVAP: D) 11
ÇÖZÜM: A – 0,00B=3,993 olduğuna göre B 7 olmalı ki A bir rakam olsun. A 4 olur. 4+7=11

SORU 7: 55000-2799 işleminin sonucu kaçtır?
CEVAP: C) 52,201
ÇÖZÜM: 55000 den 2799’u çıkartırsak sonuç 52,201 olur

SORU 8: 652 bölü Δ sorusunda * kaçtır?
CEVAP: B)1
ÇÖZÜM: 652/Δ sorusunda bölüm 2 ile başladığına göre bölen 3 olmalı. Bölen yerine 3 yazdığımızda 652/3 işleminde bölüm 217 çıkıyor kalan ise 1 oluyor. Soruda kalan’ı soruyordu kalan=1

SORU 9: Aşağıdakilerden hangisi yapılırsa 987 654 321 doğal sayısının değeri 9 bin eksilir?
CEVAP: D) 5 ile 4 ün yerleri değiştirilirse
ÇÖZÜM: 987 654 321 sayısından 9 000 çıkartırsak yeni sayı 987 645 321 olur. Bu sayıda 5 ile 4 ün yerleri değişmiştir.

SORU 10: 125 – (2×10) işleminin sonucu kaçtır?
CEVAP: D) 105
ÇÖZÜM: Bu işlemde önce parantez içerisindeki çarpma işlemi yapılır. 2×10=20 daha sonra 125 sayısında 20 sayısı çıkartılırsa 105 bulunur.

SORU 11: Şekildeki AB doğru parçasına paralel… sorusunun cevabı
CEVAP: C) M
ÇÖZÜM: AB doğrusuna paralel olması için en basit yöntem C noktası olan uzaklık sayılır. Doğru parçasından C noktasına 5 nokta sayarız. Daha sonra Doğru parçasında 5 nokta uzaklıktaki diğer nokta bulunur ve bu nokta M noktasıdır. C ile M birleştirilirse paralel olduğu görülür. Diğer bir yöntem ise C noktasından başlanarak kutuların köşegeninden çizilecek bir doğru parçası M noktasından geçer.

SORU 12: Her gün kumbarasına 7 lira atan Yağmur,… sorusunun cevabı.
CEVAP: B) 8
ÇÖZÜM: 35 ile 21 toplanır ve toplam parası bulunur. 56 TL toplam parası. Bu parayı her gün 7 lira koyarak biriktirdiğine göre 56/7= 8 gün eder.

SORU 13: Bir sınıfta 30 öğrenciden 12’si drama, 8’i bağlama 4 ‘ü gitar kalanlar tenis kursuna gitmektedir…
CEVAP: C)
ÇÖZÜM: C şıkkındaki tablo doğru verilmiştir.

SORU 14: Bir mağazada etiket fiyatları 120 TL olan, 
CEVAP: A) 40
ÇÖZÜM: 120 TL’nin önce %35’ini bulalım. %35’i 42 TL yapar. %55’i ise 66 TL yapar. Yani mağaza 42 TL ile 66 TL arasında indirim yapmıştır. Şıklarda A)40 bu değerler arasında değildir.

SORU 15: 3- 3/8=Δ  5+5/4=◊ işlemine göre Δ+◊=?
CEVAP: D) 8 tam 3/8
ÇÖZÜM: 3/1-3/8= işlemini paydaları eşitleyerek yapalım ve Δ i bulalım. Δ=21/8 çıkar. Daha sonra 5/1+5/4= işlemini de paydalar eşitlenerek yapılır ve =25/4 bulunur. 21/8+24/4= 67/8 çıkar. 67/8 => 8 tam 3/8 eder.

SORU 16: Boyalı kare şekli sorusunun cevabı.
CEVAP: C) 6
ÇÖZÜM: Toplam kare sayısı 25 eder. Boyalı kare parçası ise 9 eder. 9 boyalı parçaya kaç daha eklersen 25 sayısının %60’ı eder sorusunu sorarsak. 25’in %60’ı 15 eder. Bu nedenle 9 sayısına 6 eklersek 15 eder ve 25 sayısının %60’ı olur.

SORU 17: Alanı 36 santimetrekare olan dikdörtgenler çizilecektir. En fazla kaç dikdörtgen çizilebilir.
CEVAP: B) 4
ÇÖZÜM: Alanı 36 olduğuna göre kenarları
1- 1X36
2- 2X18
3- 3X12
4- 4X9
5- 6X6 OLMAZ ÇÜNKÜ KARE OLUR
Burada görüldüğüne göre 4 adet dikdörtgen çizilebilir.

SORU 18: Alanı 48 m2 olan dikdörtgen şeklinde 
CEVAP: D) 36www.e-okulmeb.com
ÇÖZÜM: Alanı 48 m2 olan dikdörtgenin bir kenarı 6 ise diğer kenarı 8 olur. İçine konulacak halı uzun kenar yani 8 sayısının 1/4 uzunluğunda ise 8’in 1/4 ü 2 eder. Yani halının bir kenarı 2 dir. 1 Halının alanı 2×2=4 eder 3 halı olduğuna göre 4×3= 12 eder. 48 m2-12 m2=36 m2 serilmeyen alan çıkar.

SORU 19: Geniş açılı çeşitkenar üçgen sorusu
CEVAP: C)
ÇÖZÜM: Şıklardaki üçgenlerden A şıkkındaki geniş açılıdır fakat ikiz kenar üçgendir. Çeşitkenar üçgen ise tüm kenarları farklı olan üçgendir. Bu tanıma uyan üçgen C şıkkındaki üçgendir.

SORU 20: 4/7 < a/7 < b/7 < 11/7  sorusunda b-a en fazla kaçtır?
CEVAP: A) 5
ÇÖZÜM: Soruda b-a en fazla kaçtır dediğine göre b’i en büyük değerini a’nın ise en küçük değerini almalıyız. b en büyük 10 olur. a ise en küçük 5 olur. 10-5=5 çıkar.

SORU 21: Bir kenarının uzunluğu 8 cm olan bir karenin çevresi, kenarlarından biri 4 cm olan bir dikdörtgenin çevresine eşittir. Dikdörtgenin diğer kenarı?
CEVAP: B) 12
ÇÖZÜM: Bir kenarı 8 cm olan karenin çevresi 4×8= 32 eder. Dikdörtgenin çevresi de 32 olduğuna göre diğer kenarı 12 eder. 12+4=16 16×2=32

SORU 22: Burcu ablasından 31 ay 19 gün sonra doğmuştur. 
CEVAP: B) 03.08.1993
ÇÖZÜM: 1.Yöntem 31 ay 19 gün önce doğduğuna göre 31 ay 19 gün geriye gitmemiz gerek. 31 ayı önce yıla çevirelim. 2 yıl 7 ay 19 gün eder. 1996 yılından 2 yıl çıkartalım 1994 eder. Şimdi ay olarak geri gidelim. 3. aydan 7 ay geri gittiğimizde  8.ay 1993 yılı olur. 22 günden 19 gün çıkarttığımızda 3.gün olur. Yani 3. 8. 1993 çıkar.
2.Yöntem: 31 ay 19 günü yıla çevirdiğimizde 2 yıl 7 ay 19 gün çıkar. 22.03.1996 yılından 19.07.0002 çıkarmamız gerekir. Bunun için 22.03.1996 yı 22.15.1195 yazabiliriz( 3.aya 12 ay ekledik yıldan 1 eksilttik) Şimdi 22.15.1995 – 19.07.0002 işleminde 03.08.1993 çıkar.

SORU 23: Aşağıdakilerden hangisinde verilen açı ölçüleri bir üçgene aittir?
CEVAP: C) 3* 78* 99*
ÇÖZÜM: Üçgenin iç açılarının toplamı 180 eder. Bu nedenle şıklarda 3 iç açının toplamı 180 eden çık C şıkkı olduğu için doğru cevap C dir.

SORU 24: Utkan’ın boyu 137 cm, babasını boyu 168 cm.
CEVAP: D) 360
ÇÖZÜM: Utkan babasının boyunu 5 cm geçmesi için boyunun 168+5=173 olması gerekir. Kendi boyununu 173 den çıkartalım. 173-137= 36 çıkar 36 cm 360 milimetre eder.

SORU 25: Bir seyahat şirketinin… grafik sorusu…
CEVAP: C)
ÇÖZÜM: Grafiği okuduğumuzda toplam kişi sayısı 1450 çıkar ve A şıkkı doğrudur. En çok tercih edilen gezi grafiğe göre İstanbul’dur. B şıkkı da doğru. Abant Gezisine katılanların sayısı Kapodakya gezisine katılanlarınkinden 100 eksik değil 100 fazladır. Abant 400 – Kapodakya 300 olduğuna göre 100 fazladır. Yanlış olan cevap C şıkkıdır.

***

5.SINIF PYBS FEN SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

SORU 1: Ampül devresinde bağımsız değişken hangisidir?
CEVAP: C) Pil

SORU 2: Şekildeki devre elemanlarının sembolleri ile ilgili sorusunun cevabı…
CEVAP: A) Pil ve Ampül

SORU 3: Satıcının sesi hangi ortamlardan geçerek Ali’ye ulaşmıştır.
CEVAP: D) Gaz katı gaz

SORU 4: Bir öğrenci maddeleri ışık geçirgenliğine göre üç grupta…
CEVAP: C) Taşı çıkartıp yerine buzlu cam yazmalı

SORU 5: Suya bırakılan bilye sorusunun cevabı…
CEVAP: C) II.Bilye kabın dibine daha önce değerse

SORU 6: Şekildeki dinamometre sorusunun cevabı
CEVAP: B) 8

SORU 7:???

SORU 8: Dünyadaki su oranı grafiği ile ilgili sorunun cevabı
CEVAP: B) Okyanuslar ve Denizler – Tatlı Su

SORU 9: Aşağıdakilerden hangisi kaynak sularının özelliklerinden değildir?
CEVAP: D) Daima çok soğuk olması

SORU 10: Aşağıdakilerden hangisi paleontologların çalışma alanlarından değildir?
CEVAP: A) Maden üretimi ve madenlerin zenginleştirilmesi

SORU 11: 15* katı halde bulunan Saf K maddesiısıtılırken elde edilen…
CEVAP: B) 20

SORU 12: Şekildeki bir maddedeki hal değişimleri verilmiştir.
CEVAP: D) Sümbilmleşme

SORU 13: Bir kap içerisinde başlangıç sıcaklığı 30*C olan suya aynı miktarda ve sıcaklığı 10 *C olan su ekleniyor.
CEVAP: B)

SORU 14: Şekilli metal para oyunu ile ilgili sorunun cevabı.
CEVAP: D) Buzdolabında bekletme

SORU 15: Tabloda bazı maddelerin erime noktaları verilmiştir.
CEVAP: A) Bakır ve demir

SORU 16: Bir öğrenci incelediği bitkileri tabloya yazmıştır. 
CEVAP: D) Kara yosunu

SORU 17: Ayşe bahçedeki hayvanları gözlüyor. Eve gelince özelliklerini yazıyor. 
CEVAP: A) Arı ve Tavşan

SORU 18: Şekilde bir yerleşim alanı verilmiştir. 
CEVAP: C) I ve II

SORU 19: İnsanlar tarafından gerçekleştirilen bazı faaliyetler şunlardır. Sorusu…
CEVAP: A) Hava kirliliği

SORU 20: Bir deneyde aynı cins ve miktarda toprakla doldurulan aynı masa üzerindeki…
CEVAP: B) Bitki örtüsü

SORU 21: Ahmet ve Meral’in kahvaltısındaki besinler verilmiştir.
CEVAP: C) Meral’le karşılaştırıldığında Ahmet dengeli beslenmiştir.

SORU 22: Aşağıdaki grafikte aynı miktardaki iki besinin içeriğindeki protein değerleri verilmiştir.
CEVAP: A) Yumurta-Elma

SORU 23: Aşağıdakilerin hangisi diş sağlığının bozulmasına neden olur?
CEVAP: B) C ve D vitaminlerinin yetersiz alınması

SORU 24: Günde en az 2 litre su içilmelidir…
CEVAP: A) Böbrek

SORU 25: Şekildeki sindirim sistemi ile ilgili soru
CEVAP: C) III (ince bağırsak)

5.SINIF PYBS SOSYAL SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

SORU 11: I ve II numaralı görsel sorusu…
CEVAP: D) Delta ve yarımada

SORU 12: İklim koşulları bir yerin nüfusunu etkileyen önemli faktörlerdendir…
CEVAP: A) Çöl ve kutuplarda nüfusun seyrek olması

SORU 13: I-Mum, II-Ateş, III- Ampül, IV-Gaz lambası 
CEVAP: B) II-I-IV-III

SORU 14: Çocuk haklarından hangisi güvenlik ile ilgilidir.
CEVAP: D) Silahlı…

SORU 15: Merhaba adım Çiçek, ailemle birlikte Ankara’da yaşıyoruz.
CEVAP: A) Abla

SORU 16: Dumansız hava sahası logosu sorusunun cevabı
CEVAP: D) Yeşilay

SORU 17: Aşağıdakilerden hangisi İçişleri Bakanlığının görevlerindendir
CEVAP: c) Ülkedeki iç huzuru sağlamak

SORU 18: Sivil toplum kuruluşları ile resmi kurumların ortak özelliğidir?
CEVAP: C) Çalışmaların yasalara uygun yürütülmesi

SORU 19: Marie Curie, Nobel Fizik ve kimya ödülünü alan ilk kadın bilim insanıdır.
CEVAP: A) Çalışmalarını kararlılıkla yürütmelerine

SORU 20: I-Dilimiz, II-Bayrağımız, III-Tarihi Eserlerimiz… hangileri ulusal egemenlik ve bağımsızlık sembollerimizdendir.
CEVAP: B) I-Dilimiz ve II-Bayrağımız

SORU 21: İnsanların uzak yerlere hızlı ve kolay iletişim kurmasını sağlayan ilk araç
CEVAP: D) Telgraf

SORU 22: I.Hak- Okul kuralları hakkında bilgilendirilmek, II-Hak-Nöbetle ilgili görevleri yerine getirmek III.Sorumluluk- Okulun olanaklarından faydalanmak
CEVAP: B) Yalnız I

SORU 23: Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yaşayan çiftçiler çay, fındık…
CEVAP: B) İklim ve yer şekilleri

SORU 24: Hava alanı yapılması planlanan ve komşu olan Ordu ile Giresun illerimizin arazisinin..
CEVAP: A) İnsanlar ihtiyaçları doğrultusunda doğada değişiklik yapar

SORU 25: Milli egemenlik kavramı aşağıdaki ilkelerden hangisiyle doğrudan ilgilidir?
CEVAP: C) Cumhuriyetçilik

DİN KÜLTÜRÜ SORULARI

SORU 21: Güneş ve Ay bir hesaba göre hareket etmektedir. Otlar ve ağaçlar…
CEVAP: D) Doğadaki denge ve düzenin korunması

SORU 22: Selam, rahmet ve bütün güzellikler, iyilikler Allah içindir…
CEVAP: B) Tahhiyat

SORU 23: Babası şehit olmuş bir çocuğu ağlarken gören Hz. Peygamber…
CEVAP: B) Yetim ve öksüz çocuklar gözetilmelidir.www.e-okulmeb.com

SORU 24: Aşağıdaki ayetlerin hangisinde şehitlik kavramına vurgu yapılmıştır?
CEVAP: A) Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin….

SORU 25: Aşağıdakilerden hangisi kültürümüzde kullanılan dua cümlelerine örnek değildir?
CEVAP: C) Allah en doğrusunu bilir

5.Sınıf 10 Haziran 2017 PYBS Soruları İNDİR > (link henüz aktif değil)

Yukarıdaki link sınavdan sonra indirebilirsiniz. Şu anda link aktif değildir. Sınav günü soruları ve çözümlerini buradan yayımlayacağız… Takipte kalın…

2017 PYBS 5.SINIF SORULARI SINAVDAN SONRA BURADA…

ÇIKMIŞ 5.SINIF PYBS SORULARI İNDİR:
2016 5.Sınıf PYBS Soruları ve Cevapları İndir>
2015 5.Sınıf PYBS Soruları ve Cevapları İndir>

2014 5.Sınıf PYBS Soruları ve Cevapları İndir>

Sınavdan hemen sonra 5.sınıf bursluluk sınavı soruları 2017 burada olacak. Daha önceki senelerde yapılan pybs sorularını yukarıdan verdik. Sınava bu linklerdeki sorulardan çalışabilirsiniz…

2017 PYBS Bursluluk Sınavında Kaç Soru Çıkacak?

10 Haziran 2017 PYBS de 5.sınıf öğrencilerine 100 soru sorulacak.
Türkçeden 25 Soru, Matematikten 25 Soru, Fen Bilgisinden 25 soru, Sosyal Bilimlerden 25 Soru çıkacak. PYBS konuları için detaylı yazımıza buradan bakabilirsiniz.

2017 PYBS Soruları Ne Zaman Yayımlanacak?

Bu seneki devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarı sınavdan hemen sonra buradan paylaşılacak. Çözümleri ile ilgili tüm detaylar bu sayfada olacak.

2017 Pybs Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

10 Haziran 2017 bursluluk sınavı sonuçları temmuz ayında açıklanacak. 2017 pybs sonuçları için bu sayfamızı takip edebilirsiniz… MEB Pybs ile ilgili gelişmeleri meb resmi internet sitesi http://meb.gov.tr sitesinden de takip edebilirsiniz.

10 Haziran 2017 PYBS bursluluk sınavı ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz. 5.sınıf bursluluk sınavı soruları 2017 buradan takip edebilirsiniz. Tüm öğrencilerimize bursluluk sınavında başarılar dileriz…

SORULAR VE CEVAP ANAHTARI SINAVDAN SONRA BURADA….

55 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen adınızı giriniz