Ortaöğretime Geçiş Yönergesi Yayımlandı

Ortaöğretime Geçiş Yönergesi

Liselere yerleşecek öğrenciler için MEB ortaöğretime geçiş yönergesini yayımladı. Peki 2018 yılında lise kayıtları nasıl olacak, sınavsız lise kayıtları nasıl yapılacak. İşte 2018 Ortaöğretime Geçiş Yönergesi…

MEB Ortaöğretime Geçiş Yönergesi 

Yönergeyi indirmek için tıkla >

Lise kayıtları ile ilgili merak edilenler yayımlanan yönerge ile cevap bulacak. Ortaöğretime geçiş yönergesinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim kurumlarına geçişle ilgili iş ve işlemler yer almakta.

Yönergede,

LGS ile ilgili olarak, Sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşur. Sözel bölümde, Türkçe, din kültürü ve ahlâk bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri alanlarından sorular yer alır. Sınav aynı gün içerisinde iki oturum hâlinde uygulanacaktır. Sınav tarihi, yeri, uygulanması ve diğer hususlar her yıl Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanacak kılavuzda belirtilir.

LGS soruları hangi konulardan çıkacak?

Sınav soruları, 8’inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi,
T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen
kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem
çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerileri ve benzeri becerilerini
ölçecek nitelikte hazırlanır.

Sınavsız Lise Kayıtları Nasıl Olacak?

1- Sınavsız öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kayıt alanları içindeki sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına belirlenen kontenjanlara göre yapılır.
2- Yerel Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu genel müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülür.
3- Yerel yerleştirme, ortaöğretim kayıt alanı, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yer, okulların pansiyon durumu ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin okullarda bulunuşlukları, tercihler, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılır. (4) Sınavsız öğrenci alan okullara geçişle ilgili usul ve esaslar kılavuzla belirlenir.

Yönergeyi indirmek için tıkla >

Sınavla Kayıt Yapılan Liseler TIKLA >

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here