2018 PYBS Bursları Aylık Yatacak

2018 pybs bursları aylık

2018 pybs bursları aylık yatacak, artık her ay burs ödemesi yapılacak? Peki 2018 pybs burs ücretleri kaç tl olacak, hangi gün yatacak? İşte detaylar…

PYBS Bursları Aylık Ödenecek…

Bildiğiniz gibi MEB burs ücretleri 3 ayda bir yatırıyordu. Artık meb pybs bursları her ay ödenecek. Öğrenciler üç ay beklemek zorunda kalmayacak. Peki meb pybs bursları ayın kaçında yatar, pybs kaç tl oldu 2018?

2018 PYBS Ücreti Kaç TL

MEB pybs burs ücreti 234 TL. 2018 yılında her ay öğrenciler 234 TL ödenecek…

2018 PYBS Ücreti Ne Zaman Yatar?

Yeni düzenleme ile artık aylık olarak yatacak olan pybs burs ücretleri her ayın ilk haftası hesaplarda olacak. 1-15 i arasında ödenmesi bekleniyor. Ekim ayı burs ücreti 15 ekime kadar yatmış olur.

2019 PYBS Burs Ücretleri Ne Kadar Olur?

Şu an 234 TL olan pybs burs ücreti 2019 yılında zamlanacak. 270 TL civarında olması bekleniyor. Burs ücreti güncellendiğinde buradan duyuracağız..

2019 PYBS Ne Zaman?

2019 yılı İOKBS sınav tarihi için bu yazımıza bakabilirsiniz tıkla >

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ortaokul ve lise öğrencileri için yaptığı İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) sonrasında kontenjan dahilinde barajı geçen öğrenciler her ay burs alma hakkına sahip oluyor. Ortaokul ve Lise öğrencileri bursluluk sınavını kazanarak aylık 234 TL ödeme alıyor.

MEB pybs bursluluk sınavına girebilmek için İOKBS kılavuzunda belirtilen ailenin yıllık gelirine uygun olmanız gerekiyor. Yani herkes bursluluk sınavına giremiyor.

Bursluluk sınavında kazanan öğrencileri belirlemek için kontenjanlar belirleniyor. PYBS de kontenjanlar Öğretmen Çocukları için %15, Kanunlarla Özel Hak tanınan çocuklara %10, Ailesinin oturduğu yerde okul olmayan öğrenciler için %5, Diğer çocuk kontenjanı için ise %70. PYBS bursu alan öğrencilerin çoğunluğu diğer çocuk kontenjanı oluşturmaktadır.

PYBS test çözmek için tıkla >

Yukarıda belirttiğimiz gibi 2018 PYBS Bursları Aylık ödenecek ve öğrenciler artık her ay para ödemesi alacak. Burs ücreti de önümüzdeki yıl umarız biraz daha artar ve öğrencilere biraz olsun yardımcı olur. Peki siz 2018 burs ücretleri hakkında ne düşüyorsunuz.

2018 PYBS Bursları Aylık Ödenmesi İyi Oldu mu?

2018 PYBS Bursları Yeterli mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here