2019 Müdür-Müdür Yardımcısı Seçme Sınavı

2019 müdür-müdür yardımcısı sınavı 2019 EKYS

MEB 2019 Müdür-Müdür Yardımcısı Seçme Sınav tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından ilk kez yapılacak olan MEB müdür ve müdür yardımcılığı sınavı detayları yazımızın devamında… Sınavın adı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı oldu. 2019 EKYS hakkında detaylı bilgi…

2019 Müdür-Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı okul müdür ve müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenlerin merakla beklediği 2019 müdür ve müdür yardımcısı sınav tarihi belli oldu.

Sınav Tarihi: 21 Nisan 2019
Sınav Saati: 10.15
Sınav Süresi: 150 dakika
Soru Sayısı: 80

İşte Sınav Takvimi…

2019 EKYS SINAV TAKVİMİ

2019 Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınav Başvurusu

Müdür ve müdür yardımcığı sınav başvurusu 28 Şubat-11 Mart arasında yapılacak.

2019 EKYS Sınav Ücreti Ne Kadar?

2019 MEB müdür ve müdür yardımcılığı sınav ücreti 180 TL.

2019 Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Kılavuzu İndir

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınav Kılavuzu yayımladı. 2019 müdür-müdür yardımcısı sınavı kılavuzu indirmek için TIKLA>

Başvuru İşlemleri

2019 ekys yani 2019 müdür-müdür yardımcısı seçme sınavı başvuru işlemleri nasıl yapılacak. İşte detaylar…

a) Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

b) Yazılı sınava katılmak üzere, yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile müdürlüğe görevlendirilmek isteyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları başvuruda bulunabilecektir.

c) Hâlen yönetici olarak görev yapanlardan isteyenler de, yazılı sınav puanını, puanların geçerlik süresi içinde kullanmak üzere yazılı sınava başvuruda bulunabilecektir.

d) Başvuru koşullarını taşımayan adaylardan sınava alınanlar, sınava girmiş olsalar dâhi sözlü sınava çağrılmayacak, görevlendirmeleri yapılmayacak, görevlendirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

e) Adaylar başvurularını, 28 Şubat-11 Mart 2019 tarihleri arasında bir başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır. Geç başvuru günü, 21 Mart 2019 tarihidir.

f) Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, hafta içi çalışma günlerinde ve mesai saatleri içinde alacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecektir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaktır. Posta ve benzeri yolla başvuru alınmayacaktır. Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli olarak kabul edilecektir. Sınav başvurularının alınması, sınavın uygulanması, güvenlik önlemleri, sınav ücretinin yatırılması, sonuçlara itiraz vb. sınav ile ilgili güncel gelişmeler, ÖSYM tarafından adaylara duyurulacaktır.

g) Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaktır. Adaylar başvurularını yaparken, doldurmuş oldukları Aday Başvuru Formu ile nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı, geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarından herhangi birinin aslını yanlarında bulundurmak zorundadır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalımühürlü/barkodlu-karakodlu “Geçici Kimlik Belgesi” de kabul edilecektir. Başvuru merkezi görevlisi tarafından adayın Aday Başvuru Formundaki bilgileri ile birlikte web kamerayla alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır. (ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı bulunan adayların fotoğraflarının çekilmesi 3 / 7 sistem tarafından engellenmektedir.) Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olacaktır. Başvuru merkezi görevlisi adayın bilgilerini ve fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formunu kontrol etmesi için adaya verecektir. Bu aşamadan sonra kişisel bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu olacaktır. Aday, belgeyi kontrol edecek ve bilgiler doğru ise imzalayıp görevliye onaylaması için geri verecektir. Belge üzerindeki onay kodu sisteme girildikten ve sınav ücreti yatırıldıktan sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen ve sınav ücreti yatırılmayan başvurular tamamlanmayacağı için geçersiz kabul edilecek ve sorumluluk adaya ait olacaktır. Adaylar, başvuru sırasında ÖSYM’ce belirlenen başvuru hizmet ücretini ödeyecektir. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru yapan adayların başvurularının tamamlanması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasını mutlaka görmeleri, sınav ücretini yatırmaları ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir. Başvuru bilgileri sisteme kaydedilen adaylar, sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri iptal edilecek ve bu adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Adayların, sınava başvuru yapmadan önce Bakanlığımızca bu duyuruda belirtilen başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru yaparak sınav ücretini ödemeleri yararlarına olacaktır. Adayların başvuru işlemine geçmeden önce mutlaka ÖSYM tarafından yayımlanacak sınav kılavuzunu dikkatlice okumaları/incelemeleri ve tüm sınav koşullarını/kurallarını kabul ederek başvuru yaptıklarını belirtir ekran üzerinde yer alan kutucuğu işaretlemeleri zorunludur.

h) Engeli/sağlık sorunu olan adaylar, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporları ile belgelendirmek kaydıyla engeli/sağlık durumlarına uygun olarak ‘Engelli Salonu’nda sınava alınacaktır.

i) Adayların, Aday Başvuru Formuna yazdıkları bilgilerin ve http://ais.osym.gov.tr internet adresinden girişini yaptıkları bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Adaylar, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra, başvuru süresi içinde başvuru bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamalıdır.


j) Başvuru işlemini yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvuru koşullarını taşımadığı hâlde sınav ücretini yatıran, başvurusu geçersiz sayılan, birden fazla sınav ücreti yatıran, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.

2019 MEB Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı Sınavına Kimler Başvurabilir?

Müdür ve müdür yardımcılığına ilk defa görevlendirilecekler için yazılı sınava Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 5, 6 ve 7’nci maddelerinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecektir. 4 / 7 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde; “Adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,” hükmü yer almaktadır. Bu sürenin hesaplanmasında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B Maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenlik, asker öğretmenlik, yıllık izin, hastalık izni ve aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı değerlendirilecektir. Sürenin hesabında; yazılı sınava başvuru tarihinin son günü olan 11.03.2019 tarihi esas alınacaktır.

2019 Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Konuları

2019 EKYS konuları için TIKLA >

2019 müdür-müdür yardımcısı sınavı yeni adıyla 2019 eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı kısa adıyla 2019 EKYS hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. Konu ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here