2019 PYBS Bursluluk Sınavı Başvuruları Ne Zaman?

2019 pybs bursluluk sınavı

2018-2019 eğitim öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencileri için MEB bursluluk sınav başvuruları ne zaman yapılacak? Bir çok öğrenci MEB İOKBS(İlköğretim kurumları bursluluk sınavı) başvuruları hakkında haber bekliyor. Peki 2019 pybs bursluluk sınavı başvuruları ne zaman? İşte detaylar…

Bildiğiniz gibi ortaokul 5.6.7 ve 8.sınıflar ile lise hazırlık 9.10.11. sınıflar Milli Eğitim Bakanlığının her yıl açtığı bursluluk sınavına girerek üç aylık dönemler halinde burs alma hakkı kazanabiliyorlar. MEB bursluluk sınavına girebilmek için şartları taşıyan öğrenciler pybs bursluluk başvurusu yaparak sınav giriyor ve baraj puanı geçerek burs almaya hak kazanıyor. Peki 2019 yılı pybs başvuruları ne zaman yapılacak? 2019 pybs başvuru şartları neler? 2019 pybs bursluluk sınavı ne zaman?

2019 PYBS Bursluluk Sınavı Başvuruları Ne Zaman?

MEb 2 Haziran 2019 tarihinde yapılacak PYBS başvuru tarihlerini henüz açıklamadı. 2019 pybs başvuru duyurusu geldiğinde sitemizden duyuracağız.

2019 PYBS Ne Zaman?

İOKBS yani bursluluk sınavı 2 Haziran 2019 tarihinde yapılacak.

PYBS Bursluluk Sınavına Kimler Girebilir?

MEB bursluluk sınavına ortaokul 5.sınıflar, 6.sınıflar, 7.sınıflar ve 8.sınıflar ile Lise hazırlık, 9.sınıflar, 10.sınıflar ve 11.sınıflar girebiliyor.

Bursluluk sınavına başvurabilmek için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlardan özellikle ekonomik durumlar ilgili belge başvuru sırasında öğrenci velilerinden istenmektedir. Ailenin yıllık gelirinin hesaplanması bursluluk sınavının şartları arasında. 2019 pybs aile yıllık geliri kaç tl başvuru kılavuzu çıktığında inceleyebileceğiz.

Bursluk Sınav hakkında özellikle öğrenciler pybs kaç soru çıkıyor, pybs zor mu, pybs kaç puanla kazanılıyor gibi sorular gelmekte. Biz de sizle riçin 2019 pybs hakkında kısaca bilgi vermek istedik.

2019 PYBS’de Kaç Soru Çıkacak?

Bursluk sınavında 100 soru sorulmaktadır. PYBS soru dağılımına baktığımızda;
Türkçe 25 Soru
Matematik 25 Soru
Fen Bilimleri 25 Soru
Sosyal Bilimler 25 Soru

Ortaokul düzeyinde bursluluk soruları her kademeye ayrı olsa da lise düzeyinde bursluluk sınavı tüm sınaflar için aynıdır. Yani 9.10 ve 11.sınıflar aynı soruları çözmektedirler.

PYBS kaç netle kazanılır? Pybs kaç puanlar kazanılır?

Bursluluk sınavında en çok merak edilen konu elbette bursluluk sınavını kazanmak için kaç net yapmak gerekir oluyor. Peki pybs kaç netle kazanılır? Bursluluk sınavında baraj her sene değişmektedir. Bu nedenle şu kadar puanla kazanılır demek zor ve başvuruların sayısı ve başarısı da bu barajı etkiler. ama genel anlamda pybs kazanmak için 95 doğru yapmak gerektiğini söyleyebiliriz. 95 ve üzerin doğru cevaplarda yüksek ihtimal bursluluk kazanılır.

PYBS Kazanmak Zor mu?

PYBS kazanmak her geçen yıl daha da zorlaşıyor.  Sorular çok zor olmasa da bursluluk sınavında puanlarda yığılmalar olduğu söz konusu ve bu başarı sıralamasında bir önceki yılın baraj puanını geçse bile bursluluk kazanamayan öğrenciler var. Bursluluk kazanan sayısı her okulda yaklaşık 3-5 kişiyi geçmemektedir. Bu da bursluluk sınavına talebin çok olduğu fakat kazananların çok az olduğunu gösteriyor.

PYBS Kaç TL?

PYBS burs ücreti 2018 yılı için aylık 234 TL dir. Artık pybs burs ücreti aylık ödenecek….

PYBS soruları indir tıkla >

PYBS soruları çöz tıkla >

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here