2019 Seçim Parası Ne Kadar?

2019 seçim parası ne kadar

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde sandık görevlisi olacak olan memurlar 2019 seçim parası ne kadar olacak merak ediyor? 31 Mart 2019 seçimlerinde sandık görevlisi ücreti kaç tl olacak? İşte detaylar…

Bildiğiniz gibi yerel seçimler 31 Mart 2019 pazar günü yapılacak ve diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de memurlar sandık görevlisi olarak görev alacak. Seçimde sandık başkanı ve sandık kurulu memur üyesi devlet memurlarından seçiliyor. Peki seçimde görev alacak olan sandık görevliler bu seçimde kaç tl ödeme alacaklar.

31 Mart 2019 Yerel Seçimler Sandık Kurulu Ücretleri Seçim Parası Ne Kadar?

2019 seçimlerinde sandık görevli ücretleri henüz netleşmedi ama bir önceki seçimdeki sandık görevli ücretlerine akın olacaktır.

24 Haziran 2018 Seçimlerindeki Ücretler

Sandık Kurulu Başkanı 306 TL (3 Yevmiye)
Sandık Kurulu Memur Üyesi 186 TL (2 Yevmiye)
Sandık Kurulu Partili Üye 93 TL (1 Yevmiye)
Bina Sorumlusu 306 TL (3 Yevmiye)

2019 yerel seçimlerde sandık kurulu üyelerinden

Sandık kurullarına yapılacak ödemeler:  
a) Eğitim verilen sandık kurulu başkanlarına 3 (üç),  
b) Eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 2 (iki),  
c) Eğitim verilen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 2 (iki),  
ç) Eğitim verilmeyen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 1 (bir), d) Siyasi partili üyelere 1 (bir)  gündelik ödenir…

ödeme alacak.

Henüz 31 Mart 2019 yerel seçimlerde görev alacak olan sandık kurulu üyelerine ödenecek ücretler belli olmadı fakat yukarıda belirttiğimiz gibi 2019 seçim paraları 2018 seçim paralarına yakın olacaktır. 2019 yerel seçim sandık başkanı ve memur üye ücretleri belli olduğunda yukarıdaki ücretleri güncelleyeceğiz.

Sandık Görevlisi Ücretleri 2019 Ne Zaman Yatacak?

31 Mart 2019 yerel sandık görevli ücretleri seçimden 1 ay sonra PTT ve anlaşmalı bankalardan alınabilecek.

Peki 2019 Seçimlerinde Nasıl Görev Alabilirim?

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sandık kurulunda görev almak isteyenler memur ise sandık kurulu başkanı veya sandık kurulu memur üye olabiliyorlar. Bunun için çalıştıkları kurumlara seçimde görev almak istiyor musunuz? yazan resmi yazılar gelmiş durumda. Memur olmayan vatandaşlar ise seçimde görev almak için siyasi partilere başvurabilirler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu seçimde de memur olmayanlar sandık kurulu başkanı veya sandık kurulu memur üye olamayacaklar.

Sandık Görevlisi Olmak İstemiyorum, Ne Yapmalıyım?

2019 yerel seçimlerinde sandık kurulu görevi verilen bir çok öğretmen veya memur görev almamak için YSK‘ya başvuru yapıyor. Memurlara görev çıkığında mecburen sandık kurulu görevini yapmak zorundalar. Görev almak istemeyenler ise almama nedenlerini (rapor vs.) YSK’ye bildirmek zorundalar. Bunun dışında görevi bırakabilmek için yerine başka bir memur bulmak zorunda. Seçimde görev almak istemeyen memurlar görevi iade edecek birisini bulması gerekecek.

31 Mart 2019 seçim sandık görevlisi ücretleri ile ilgili yazımızda aklınıza takılan soruları cevaplamaya çalıştık. 2019 sandık görevlisi ücreti ne kadar, 2019 seçim parası yattı mı, 2019 seçim sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak, sandık müşahidi ücreti ne kadar gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz… Merak ettiğiniz diğer soruları yorum bölümünden bize sorabilirsiniz.

31 Mart 2019 Seçim Ücretleri Hakkındaki Sorularınız…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here