2020 Aralık LGS Örnek Sorular İndir

2020 aralık lgs örnek sorular indir

LGS’ye girecek öğrenciler Aralık LGS örnek sorular yayınlandı mı merak ediyor. 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan LGS için MEB her ay düzenli olarak LGS örnek sorularını yayımlıyor. İşte bu ay yayınlanan Aralık LGS örnek soruları indirme linkleri…

Bildiğiniz gibi 8.sınıf öğrencileri 7 Haziran 2020 tarihinde LGS’ye girecekler. 2020 LGS’de çıkacak sorular için MEB her ay LGS örnek sorularını meb.gov.tr sitesinde yayımlıyor. Bu ay ki yani Aralık ayı LGS örnek soruları da 24 Aralık 2019 tarihinde yayımlanması bekleniyor. Aşağıdaki linklerden 2020 LGS örnek sorularını indirebilirsiniz.

2020 Aralık LGS Örnek Soruları

Aralık Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

Aralık Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için TIKLAYINIZ.

2020 LGS Örnek Soruları İndir

Kasım Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.
Kasım Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

Ekim Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.
Ekim Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

MEB LGS örnek sorularında soru dağılımına baktığımızda, Türkçe, Matematik, Fen derslerinden 10 örnek soru, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden 5 örnek soru yayımlıyor.

2020 LGS’de Kaç Soru Çıkacak?

LGS 2020 soru dağılımına baktığımızda;

LGS Sayısal bölümde
Matematik dersinden 20 soru
Fen Bilimleri dersinden 20 soru
olmak üzere 40 soru

LGS Sözel bölümde
Türkçe dersinden 20 soru
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru
İngilizce dersinden 10 soru
olmak üzere 50 soru

7 Haziran 2020 Cumartesi günü ortaokul 8.sınıf öğrencileri Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava girecekler. İlk kez geçen yıl uygulanan LGS’de Milli Eğitim Bakanlığı düzenli olarak örnek sorular yayımlıyor. Bu sene de 2020 LGS için hazırlanan öğrenciler MEB’in yayınlamış olduğu örnek soruları inceleyerek sınavlara hazırlanıyorlar. İlk örnek sorular EKİM ayında yayınlanmıştı. Mayıs ayına kadar toplamda 9 ay boyunca örnek sorular yayımlanacak.

2020 Aralık LGS örnek sorular yayınlandı mı? Açıklandı mı? sorularının cevabı olarak bu ay örnek sorular 24 Aralık 2019 tarihinde yayınlanacak. Linkler aynı anda burada olacak… Takipte kalın…

LGS ile ilgili daha çok içeriğe ulaşmak için tıklayınız >

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here