Lisede Ders Sayıları Azalıyor

lisede ders sayıları azalıyor

Lisede ders sayıları azalacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ortaöğretimde ders sayılarının azaltılacağını açıkladı. İşte detaylar.

Bir televizyon kanalında yapılan röportajda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk lisede ders sayılarının azaltılacağı yönünde açıklama yaptı.

Lisede Ders Sayıları Azalacak!

Bakanın yaptığı açıklamada liselerde ders sayılarının azaltılması ile ilgili çalışmaların sürdüğü ve yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamanın Mart ayında açıklanması bekleniyor.

Lisede şu an haftalık 40 saate giren bir öğrenci 13 dersi zorunlu ders alıyor. Bunun yanı sıra da 5 tane de seçmeli ders seçiyor yani toplam 18 derse giriyor. Peki lise ders sayısı azaltılınca kaç ders olacak?

Lisede Hangi Dersler Kalkacak?

Yeni çalışma ile lisedeki ders sayısı azaltılacak peki hangi dersler kalkacak. Hem öğretmenler hem de öğrenciler şimdi bunu merak ediyor.

Daha önceki bir açıklamada liselerdeki zorunlu derslerde değişikliğe gidileceği ve seçmeli derslerin artacağıydı. Yani değişiklik zorunlu derslerde olacak. Zorunlu derslerden Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ile tarih derslerinin mutlaka olması gerektiği bunların yanı sıra 8 zorunlu ders daha eklenerek zorunlu ders saatinin 20 saat olmasıyla ilgili çalışma yapıldığı belirtilmişti. Yani 20 saat zorunlu 20 saat seçmeli olması yönünde bir açıklama mevcut. Kaynak: Sabah

Bakalım mart ayında yapılacak açıklamada lisedeki ders sayısı ve ders saati hakkında nasıl bir değişiklik olacak ve bu değişiklik öğrencileri memnun edecek mi göreceğiz.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Lisede ders sayıları azaltılmalı mı? Lisede hangi dersler kaldırılmalı yada hangi derslerin saati azaltılmalı.

YORUM yapabilirsiniz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here