27 Nisan 2017 Teog Fen Soru ve Cevapları

2017 yılı 2.dönem teog sınavları 26 ve 27 nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. Ortaokul 8.sınıf öğrencileri 2.dönem teog sınavlarında ilk oturumlara 26 nisan çarşamba günü girdiler. Teog 2.oturum sınavları ise 27 nisan perşembe günü yapıldı. Öğrenciler 27 nisan teog sınavlarında ilk olarak Fen ve Teknoloji, sonra İnkılap Tarihi ve İngilizce sınavlarına girdiler. 27 Nisan 2017 Teog Fen sınavına giren öğrenciler sınavdan çıkar çıkmaz soruların cevaplarını kontrol etmek istiyorlar. E-OkulMEB sitesi olarak 26 nisan teog sınavında olduğu gibi 27 nisan teog sınavı soru ve cevaplarını sizlere ulaştırıyoruz. İşte 26 nisan 2017 Teog fen soruları ve cevapları…

27 nisan 2017 teog fen soruları

SORULAR VE CEVAPLARI EKLENİYOR SAYFAYI YENİLEYİNİZ…

Teog Fen Soru ve Cevapları...

27 NİSAN 2017 TEOG FEN SORULARI İNDİR >>>

1.SORU: Doğal azot döngüsü sorusunun cevabı…

CEVAP: D) Doğadaki tüm canlılara atmosfere azot gazı verir


2.SORU: Fotosentez yapan su yosunlarının yer aldığı bir ekosistemde, sorusunun cevabı…

CEVAP: C) Bakteriler yalnızca su yosunları ile beslenmektedirler.


3.SORU: Cam fanus, bitki, fare ve besinler sorusunun cevabı…

CEVAP: C) II ve III


4.SORU: Hücrelerde besinler parçalanarak enerji elde edilir sorusunun cevabı…

CEVAP: D) I, II ve III


5.SORU: Resimli gazete sorusunun cevabı…

CEVAP: A) Evsel atıkların tamamı kullanılarak daha dayanıklı…


6.SORU: Birçok canlı türünde uygulanan biyoteknolojik yöntemlerle genetiği değiştirilmiş mısır… sorusunun cevabı

CEVAP: A) Yalnız II


7.SORU: Fen bilimleri dersinde öğretmen şu haberi okur, Mert, Fatma, Selma sorusunun cevabı…

CEVAP: D) Fatma ve Selma


8.SORU: Bilim insanları güneşte oluşan patlamaların … sorusunun cevabı

CEVAP: B) Sesin yayılabilmesi içib maddesel ortama ihtiyaç vardır


9.SORU: Bir öğrenci kalem, oyun hamuru ve alüminyum… şekilli sorunun cevabı

CEVAP: D) Balon kazağa sürterek elektriklenmiştir.


10.SORU: K, L ve M cisimleri ile ilgili şekilli elektriklenme sorusu…

CEVAP: C) K(-) L(+) M(+)


11.SORU:  K, L, M iletken küreleri ile ilgili sorunun cevabı…

CEVAP: D) I, II ve III


12.SORU: Şekilli periyodik tablo sorusunun cevabı…

CEVAP: C) Selçuk


13.SORU: I, II, III ve IV numaralı atomlarla ilgili sorunun cevabı…

CEVAP: B) Element Atom( I, IV), İyonik Bağ


14.SORU: Sofra tuzu, asit ve bazın sulu çözeltileri olan sorunun cevabı…

CEVAP: A) T—-Z—-Y


15.SORU: Bir çocuk elinde beklettiği buz parçasını sorusunun cevabı…

CEVAP: B) II ve III


16.SORU: K ve L bloklarının birbirine temas ettirilmesi ile ilgili sıcaklık grafik sorusunun cevabı…

CEVAP: C) II ve III


17.SORU: Kaynama sıcaklığı 80* olan saf bir sıvının… sorusunun cevabı

CEVAP: B) Sıvının donma ısısı


18.SORU: Özdeş kaplarda bulunan suların sıcaklığı sorusunun cevabı…

CEVAP: D) 500 gr


19.SORU: Saf bir maddeye ait sıcaklık zaman grafiği ile ilgili sorunun cevabı…

CEVAP: D) Erime sıcaklığı 0* olur.


20.SORU: Kütleleri eşit saf K, L ve M sıvılarının… sıcaklık sorusunun cevabı…

CEVAP: A) K= M > L


26 NİSAN TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLA >>>

26 NİSAN TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLA >>>

26 NİSAN TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLA >>>

27 NİSAN TEOG FEN SORULARI İÇİN TIKLA >>>

27 NİSAN TEOG İNKILAP TARİHİ SORULARI İÇİN TIKLA >>>

27 NİSAN TEOG İNGİLİZCE SORULARI İÇİN TIKLA >>>

27 NİSAN TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI VE CEVAP ANAHTARI sınav biter bitmez anında burada olacak. Aşağıdan sorulara ve cevaplarına ulaşabileceksiniz. 27 nisan perşembe günü saat 13.00 da ise tüm soruları indirebileceksiniz…

MEB 2017 2.dönem teog sınavlarını 26-27 nisan tarihlerinde gerçekleştirdi. Ortaokul 8.sınıf öğrencileri 26 nisan 2017 çarşamba günü 2.dönem teog 1.oturum sınavlarına girdi. İlk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden sınav oldular. Türkçeden 20, Matematikten 20 ve Din Kültürü dersinden 20 olmak üzere toplam 60 soruyu cevaplandırdılar. TEOG sınavlarının 2.gününde 2.dönem 2.oturum sınavlarında ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil(İngilizce, Almanca, Fransızca) derslerinden sınav oldular. 2.günde toplam 60 soru soruldu…

27 NİSAN 2017 TEOG FEN ZOR MU?

2017 teog 2.dönem sınavı 26-27 nisanda yapıldı. 2.gün oturumlarından öğrencilerin en çok zorlayacak olan sınav hiç şüphesiz Fen ve Teknoloji olacak. 1.dönem sınavlarını incelediğimizde MATEMATİK dersinden sonra ortalaması en düşük olan ders FEN ve TEKNOLOJİ. Matematik gibi Fen Bilgisi dersi de sayısal bir ders olduğu için öğrencileri zorluyor. Peki 27 nisan fen teog sınavı zor mu olacak kolay mı? Dün yapılan yani 26 nisan 1.gün oturumlarına baktığımızda TEOG matematik sorularından 3-4 tanesinin zorlayıcı olduğu gördük. Fen ve Teknoloji de 3-4 sorusu belirleyici olacaktır. Yani konuya hakim, çalışan öğrencilerin yapabileceği 3-4 soru olacak. Diğer sorular ise çok zor olmayacaktır.

27 nisan teog fen bilgisi sorularının nasıl olacağını merak eden öğrencilerimiz için geçen yılın teog fen sorularını incelediğimizde Şekilli soruların çoğunlukta olacağını tahmin ediyoruz. Yani şekilleri inceleyerek yapılabilecek sorular olacak. Özellikle fotosentez, ısı-ışık soruları, deneysel düzenekler, gibi sorular öğrencilerin dikkat etmesi gereken sorulardan.

Yukarıda sizlere 27 nisan 2017 TEOG Fen sınavı soru ve cevap anahtarını derlemeye çalıştık. Sınav sorularının tamamı ve indirme linkleri 27 nisan 2017 perşembe günü saat 14.00 da aktif olacaktır. MEB eba sitesinde teog sorularını yayınlayacak. eba.meb.gov.tr sitesinden kitapçıkları indirebileceksiniz. Yukarıda saat 14.00 da eba.meb.gov.tr üzerinden teog fen kitapçıklarını ve diğer kitapçıkların indirme linkleri eklenecektir…

27 Nisan TEOG 2.dönem Fen sınavı soruları ile ilgili düşüncelerinizi ve merak ettiğiniz soruları YORUM bölümünden yazabilirsiniz… Sizlerin sorularla ile ilgili düşünceleri ve aklında kalan sorularınıza anında cevap vermeye çalışacağız…

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen adınızı giriniz